Suroviny:
- 500 g jeleního masa na guláš
- 300 g libového vepřového bůčku bez kosti
- 150 g tenkých plátků anglické slaniny nebo šunky
- 250 ml červeného vína
- 50 ml slivovice
- 50 g jader vlašských ořechů vcelku
- 40 g rozinek
- 12 sušených švestek
- 3 lžíce polohrubé mouky
- lžička drceného černého pepře, 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu, špetka chilli koření, sůl
Postup:
Ořechy nasucho lehce opražíme. Švestky a rozinky propláchneme vodou a naložíme do slivovice. Zvěřinu a bůček dvakrát umeleme, dáme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a chilli, zalijeme vínem a necháme v chladnu hodinu rozležet.
Pak přidáme mouku a ručně nebo v hnětači dobře vymícháme. Nakonec vmícháme švestky a rozinky naložené ve slivovici a opražené ořechy.
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem tak, aby na okrajích přesahoval. Na papír položíme plátky anglické slaniny nebo šunky, naplníme zvěřinovou směsí a přehneme přesahující papír.
Povrch zakryjeme alobalem, okraje dobře přitiskneme k formě. Naplněnou formu položíme do pekáče s vodou, která by měla dosahovat asi do poloviny formy, a v předehřáté troubě 1,5 hodiny zvolna pečeme. Po upečení necháme vychladnout.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016