Suroviny:

  • 800 g jelení kýty bez kosti (vrchní šál)
  • 200 g tenkých plátků anglické slaniny
  • 3 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • dvě šalotky
  • 1 syrová červená paprika
  • svazek medvědího česneku
  • hrst hladkolisté petrželky
  • lžíce sádla
  • lžíce hladké mouky
  • zvěřinový vývar
  • mletý pepř
  • směs mletého zvěřinového koření
  • sůl

Postup:

Odblaněnou jelení kýtu prokrojíme na plát a přes fólii zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme zvěřinovým kořením. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme najemno nasekanou petrželku, špetku pepře a sůl a na velké pánvi usmažíme tenkou omeletu.

Na pracovní plochu poklademe plátky anglické slaniny tak, aby se překrývaly. Na slaninu položíme plát kýty, na zvěřinu položíme vychladlou omeletu a na ni pak střídavě v pruzích narovnáme proužky červené papriky a listy medvědího česneku. Pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem.

V pekáči na sádle zpěníme nadrobno nakrájené šalotky, vložíme roládu, podlijeme vývarem, zakryjeme vrchním dílem pekáče a v troubě předehřáté na 200 ºC zvolna pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme vývarem a přeléváme výpekem. Ke konci pečení odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.

Upečenou roládu vyjmeme a udržujeme ji v teple. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme, nakonec dochutíme pepřem a solí.
Roládu z jelení kýty nakrájenou na plátky podáváme s bramborovou kaší.

 

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelení roládě Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru