Suroviny:

  • 600 g jelení kýty bez kosti

  • 300 g malých smrkových hříbků

  • 200 ml bílého dezertního vína

  • 200 ml zvěřinového vývaru

  • 200 ml smetany na vaření

  • 2 lžíce olivového oleje

  • hladká mouka, třtinový cukr, jemně mleté koření na zvěřinu, sůl, plocholistá petržel

Postup:

Jelení kýtu nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce posypeme kořením a obalíme v mouce. Hříbky též nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme plátky obalené kýty z každé strany asi 3 až 4 minuty, odložíme stranou. Do pánve přidáme nakrájené hříbky a restujeme je asi 4 minuty. Pak vlijeme víno a vývar, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 10 minut, až se tekutiny zredukují na polovinu. Nakonec vlijeme smetanu, promícháme, vrátíme opečené plátky kýty a společně 5 minut povaříme. Omáčku dochutíme cukrem a solí.

Jelení plátky na hříbkách servírujeme posypané nasekanou plocholistou petrželí, podáváme s houskovým knedlíkem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný jelení hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelenímu masu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru