Suroviny:

  • 1 kg jeleního kýty bez kosti
  • 150 g slaniny
  • 4 vejce,
  • 3 sladkokyselé okurky
  • 2 vídeňské nebo jiné tenké jemné párky,
  • 3 cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • lžička drcených jalovčinek, lžička sladké papriky, světlá instantní jíška, kadeřavá petrželka, mletý pepř, sůl

Postup:

Zvěřinu z kýty rozřízneme na plát a naklepeme, osolíme, posypeme drcenými jalovčinkami, paprikou a potřeme hořčicí.

Polovinu slaniny a jednu cibuli nakrájíme, zpěníme na pánvi, nalijeme rozšlehaná vejce, opepříme, osolíme a necháme srazit. Vychladlá vejce položíme na plát masa, posypeme nasekanou petrželkou, poklademe půlkami okurek a párky. Stočíme do rolády a ovážeme potravinovým provázkem. Zbylou slaninu a cibule nakrájíme, vložíme do pekáče, přidáme ovázanou roládu, z vrchu ještě trochu opepříme, osolíme a posypeme drcenými jalovčinkami.

Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě přibližně 80 minut. Potom poklici odstraníme, podle potřeby podlijeme a zvolna dopečeme. Šťávu přecedíme, zahustíme jíškou a krátce povaříme.

Podáváme s dušenou rýží a jeřabinovým kompotem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelení roládě s vejci Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru