Suroviny:

  • 500 g srnčí panenské svíčkové
  • 150 g libové slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • lžíce oleje
  • 2 barevné papriky
  • 4 rajčata
  • 150 ml ostrého kečupu
  • lžička worcesteru
  • mletý pepř, sůl, snítka pažitky nebo petrželky na ozdobu

 

Postup:

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu a jednu cibuli. Přidáme srnčí panenku rozkrájenou na kostky, opečeme, opepříme, osolíme, zalijeme kečupem, worcesterem a dusíme doměkka.

Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme na kousky nakrájené papriky a oloupaná rajčata, kolečka cibule a vše krátce povaříme.

Hotový pokrm zdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou, podáváme s domácím tmavým chlebem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí panenku Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčí panence s pikantní omáčkou Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru