
Suroviny:
- 500 g srnčí panenské svíčkové
- 150 g libové slaniny
- 2 středně velké cibule
- lžíce oleje
- 2 barevné papriky
- 4 rajčata
- 150 ml ostrého kečupu
- lžička worcesteru
- mletý pepř, sůl, snítka pažitky nebo petrželky na ozdobu
Postup:
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu a jednu cibuli. Přidáme srnčí panenku rozkrájenou na kostky, opečeme, opepříme, osolíme, zalijeme kečupem, worcesterem a dusíme doměkka.
Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme na kousky nakrájené papriky a oloupaná rajčata, kolečka cibule a vše krátce povaříme.
Hotový pokrm zdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou, podáváme s domácím tmavým chlebem.

- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016