Suroviny:

  • Srnčí hřbet s kostí
  • 200 g šípkové zavařeniny
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 cibule
  • 120 g slaniny
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 100 ml bílého vína
  • lžíce oleje
  • několik kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, strouhaná citronová kůra, citronová šťáva a cukr podle chuti, mletý pepř, sůl

 

Postup:

Srnčí hřbet s kostí odblaníme, protáhneme slaninou nakrájenou na klínky (polovina množství), opepříme a osolíme. V pekáči na zbytku drobně pokrájené slaniny a oleji zpěníme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

Přidáme koření, vložíme zvěřinu, podlijeme a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme z pekáče a uchováme ji na teplém místě.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do ní zavařeninu, zalijeme scezenou šťávou z pečeně, vínem a podle potřeby vodou. Přidáme citronovou kůru, dochutíme citronovou šťávou a cukrem a krátce povaříme.

Podáváme s krupicovými noky.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný srnčí hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčímu hřbetu se šípkovou omáčkou Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru