Suroviny:
- Srnčí hřbet s kostí
- 200 g šípkové zavařeniny
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 cibule
- 120 g slaniny
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 100 ml bílého vína
- lžíce oleje
- několik kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, strouhaná citronová kůra, citronová šťáva a cukr podle chuti, mletý pepř, sůl
Postup:
Srnčí hřbet s kostí odblaníme, protáhneme slaninou nakrájenou na klínky (polovina množství), opepříme a osolíme. V pekáči na zbytku drobně pokrájené slaniny a oleji zpěníme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Přidáme koření, vložíme zvěřinu, podlijeme a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme z pekáče a uchováme ji na teplém místě.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do ní zavařeninu, zalijeme scezenou šťávou z pečeně, vínem a podle potřeby vodou. Přidáme citronovou kůru, dochutíme citronovou šťávou a cukrem a krátce povaříme.
Podáváme s krupicovými noky.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016