Doporučujeme tyto úpravy:
  • Grilování
  • Steaky
  • Uzení
  • Smažení
  • Pečení
  • Rolády
  • Vaření
  • Guláše
  • Dušení
  • Burgery
  • Paštiky
  • Omáčky

558 918 

Dančí hřbet se skládá ze dvou šálů, které obepínají páteř od posledního krčního obratle po křížovou kost. Dančí hřbet zpracováváme bez kosti. Považujeme ho po panenkách druhou nejcennější částí zvěřiny z daňka a nesmí chybět pří žádné slavnostní příležitosti. Dančí hřbet je opravdovou lahůdkou. Ze 70kg těžkého kusu máme k dispozici dva šály o přibližné váze pouze 1,9kg jeden.

Maso je pevné, jemné, křehké tmavě červené barvy s přirozenou dančí chutí. Hřbet je vhodný ke všem úpravám, nejvíce jeho kvality využijeme při minutkové úpravě. Pokud krájíme steaky, řízečky atd. tak napříč svalovými vlákny.  Při pečení vcelku, neodstraňujeme spodní blánu, aby maso zůstalo křehké a šťavnaté. Při minutkových úpravách doporučujeme spodní blánu odstranit. Z dalších úprav můžeme doporučit grilování, smažení a uzení.

Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.

Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Více informací o dopravě. Video jak zvěřinu balíme a odesíláme

V případě dotazů volejte +420 466 264 684 nebo +420 776 889 021.

Vyčistit
Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Daněk evropský (Dama dama)

Daněk evropský není naší původní zvěří.

Pochází ze Středomoří a Malé Asie. Do Čech byl dovezen okolo roku 1450 do oborních chovů. Dnes je ve volné přírodě velmi rozšířen.

Mimo barvy srsti klasické skvrnité, známe jedince také černé, bílé i rezavé mutace. Paroží daňka se nazývají lopaty a mají na zadním okraji prstovité výběžky tzv. krajkování. Daněk dorůstá hmotnosti 40 – 70 kg, dančata od 15 do 25 kg. Vyhovují mu nejvíce listnaté či smíšené lesy s dostatkem luk a volných ploch. Potravou jsou byliny, trávy a plody lesních dřevin.

Dančí říje probíhá od října do listopadu, kdy se daňci ozývají rocháním. Žije v tlupách, pouze staří daňci jsou samotáři. Má výbornou zvěřinu a v příznivých podmínkách se množí rychleji než zvěř jelení.

Výjimečnost dančí zvěřiny

Pro zvěřinu z daňka evropského, co do struktury a zrnitosti masa platí téměř to samé, co o jelenu sikovi. I daněk má mezi myslivci mnoho příznivců a je tudíž také adeptem na první příčku, co do oblíbenosti jeho zvěřiny.

Další informace

Hmotnost14 kg
Hmotnost

0.8 kg, 1.4 kg

Vhodné pro

Grilování, Pečení, Smažení, Steaky, Uzení

Mohlo by se Vám líbit…

nahoru