Suroviny:

  • 1 kg daňčí kýty bez kosti
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • 2 cibule
  • 200 ml suchého bílého vína
  • lžíce podrcených jalovčinek
  • drcený černý pepř
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • lžíce oleje
  • lžíce másla
  • mořská sůl

Postup:

Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme.

Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme zvěřinu ze všech stran, vložíme ji do pekáče a posypeme zbylými jalovčinkami a drceným pepřem.

Na pánev přidáme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, krátce opečeme a nasypeme na zvěřinu. Podlijeme vínem, zakryjeme poklicí a asi hodinu pečeme. Poté poklici odklopíme a zvěřinu dopečeme doměkka.

Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme, omáčku propasírujeme a zahustíme jíškou. Zvěřinu nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.

Podáváme se špekovým knedlíkem.

 

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou dančí kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K pečené daňčí kýtě Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru