Suroviny:
- 1 kg daňčí kýty bez kosti
- 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 2 cibule
- 200 ml suchého bílého vína
- lžíce podrcených jalovčinek
- drcený černý pepř
- 2 lžíce instantní jíšky
- lžíce oleje
- lžíce másla
- mořská sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme.
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme zvěřinu ze všech stran, vložíme ji do pekáče a posypeme zbylými jalovčinkami a drceným pepřem.
Na pánev přidáme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, krátce opečeme a nasypeme na zvěřinu. Podlijeme vínem, zakryjeme poklicí a asi hodinu pečeme. Poté poklici odklopíme a zvěřinu dopečeme doměkka.
Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme, omáčku propasírujeme a zahustíme jíškou. Zvěřinu nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.
Podáváme se špekovým knedlíkem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016