Suroviny:
- 8 medailonků ze hřbetu z divočáka bez kosti
- 50 g španělské sušené šunky serrano
- 1 citron
- snítka čerstvé šalvěje
- 40 g másla
- olivový olej
- čerstvě mletý citronový pepř
- sůl
Postup:
Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu. Medailonky klouby prstů jen zlehka naklepeme a pak do nich z obou stran uděláme šikmé zářezy. Do zářezů vetřeme šalvějovou pastu, medailonky potřeme olejem a na grilovací pánvi je z obou stran dozlatova opečeme.
Opečené medailonky dáme na talíř, poklademe je plátky másla, zastříkneme citronovou šťávou a posypeme lístky šalvěje. Podáváme s bramborovými plackami.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.