Suroviny:

  • 1 kg boku z divočáka bez kosti
  • 2 cibule
  • 4 velké stroužky česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 2 rovné lžíce nahrubo podrceného divokého koření (jalovec, nové koření, černý pepř, bobkový list)
  • sůl
  • zvěřinový vývar

 

Postup:

Bok z divočáka pokrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme prolisovaný česnek a promícháme.

V litinovém kastrolu na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme okořeněné kostky zvěřiny a ze všech stran je zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě předehřáté na 170 °C zvolna pečeme doměkka. Během pečení občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Měkkou zvěřinu krátce dopečeme bez poklice.

Kostky z divočáka na česneku podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke kostkám z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru

    Informace k objednávkám

    POZOR! Poslední objednávky přijímáme v úterý 17. prosince. Objednávky odeslané později budou vyřízeny po novém roce. Děkujeme za pochopení.