Suroviny:
- 1 kg boku z divočáka bez kosti
- 2 cibule
- 4 velké stroužky česneku
- 3 lžíce sádla
- 2 rovné lžíce nahrubo podrceného divokého koření (jalovec, nové koření, černý pepř, bobkový list)
- sůl
- zvěřinový vývar
Postup:
Bok z divočáka pokrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme prolisovaný česnek a promícháme.
V litinovém kastrolu na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme okořeněné kostky zvěřiny a ze všech stran je zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě předehřáté na 170 °C zvolna pečeme doměkka. Během pečení občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Měkkou zvěřinu krátce dopečeme bez poklice.
Kostky z divočáka na česneku podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.