Suroviny:

700 g daňčího hřbetu bez kosti
2 lžíce olivového oleje
koření Šmidrkal na pikantní steak
sůl

na avokádový dip:
1 zralé avokádo
100 g zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
stroužek česneku
velká hrst natě plocholisté petržele
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

Všechny suroviny na dip kromě pepře a soli dáme do úzké vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme pepřem a solí a uložíme do chladničky.

Důkladně odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na porce, potřeme olejem, posypeme kořením, osolíme a krátce necháme v pokojové teplotě odležet. Odleželý hřbet opékáme na grilovací pánvi potřené olejem podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 až 4 minuty. Poté zabalíme do alobalu a necháme krátce odpočinout.

Grilovaný hřbet z divočáka přelitý avokádovým dipem podáváme s opečenými bramborami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný dančí hřbet bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K dančí pečeni Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru