
Suroviny:
700 g daňčího hřbetu bez kosti
2 lžíce olivového oleje
koření Šmidrkal na pikantní steak
sůl
na avokádový dip:
1 zralé avokádo
100 g zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
stroužek česneku
velká hrst natě plocholisté petržele
bílý mletý pepř
sůl
Postup:
Všechny suroviny na dip kromě pepře a soli dáme do úzké vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme pepřem a solí a uložíme do chladničky.
Důkladně odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na porce, potřeme olejem, posypeme kořením, osolíme a krátce necháme v pokojové teplotě odležet. Odleželý hřbet opékáme na grilovací pánvi potřené olejem podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 až 4 minuty. Poté zabalíme do alobalu a necháme krátce odpočinout.
Grilovaný hřbet z divočáka přelitý avokádovým dipem podáváme s opečenými bramborami.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016