Suroviny:

  • 600 g daňčí svíčkové
  • 150 ml balzamikového octa
  • 2 lžíce meruňkového džemu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • stroužek česneku
  • lžička nasekaných čerstvých lístků tymiánu
  • mletý zelený pepř
  • sůl
  • lžíce slunečnicového oleje
  • 4 velké broskve
  • 100 g sýra s modrou plísní

Postup:

Daňčí svíčkovou důkladně odblaníme. Na marinádu v misce prošleháme balzamikový ocet, meruňkový džem, dijonskou hořčici, najemno nastrouhaný česnek, lístky tymiánu, špetku pepře a soli. Odblaněnou svíčkovou vložíme do marinády a přes noc uchováme v chladničce.

Marinovanou svíčkovou osušíme a na rozpálené pánvi potřené olejem opékáme podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 minuty. Poté ji vyndáme z pánve, zabalíme do pečicího papíru a necháme odpočinout. Do pánve vlijeme zbylou marinádu, přivedeme k varu, vložíme broskve pokrájené na osminky a jen krátce povaříme.

Odleželou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, obložíme balzamikovými broskvemi a posypeme rozdrobeným sýrem s modrou plísní. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou daňčí panenku Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K daňčí svíčkové Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru