Suroviny:
- 600 g daňčí kýty bez kosti
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 pomeranče
- 4 čerstvé fíky (sušené před použitím namočíme)
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce oleje
- lžíce kari koření
- 4 lžíce zakysané smetany
- mletý pepř, sůl
Postup:
Cibuli, česnek a zázvor pokrájené nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme zvěřinu nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.
Poté posypeme kari kořením, přidáme rozinky, šťávu z jednoho pomeranče, mírně podlijeme a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.
K měkké zvěřině přidáme pokrájené fíky, dílky druhého pomeranče a smetanu. Promícháme a jen krátce prohřejeme.
Podáváme s dušenou rýží.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016