Suroviny:
- 1 kg daňčí plece bez kosti
- 1 kg dýně hokkaido
- 1 větší šalotka,
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- zvěřinový vývar
- snítka čerstvého tymiánu
- lžíce koření na zvěřinový guláš
- sůl
Postup:
Daňčí plec důkladně odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do misky, posypeme kořením, osolíme, promícháme a odložíme stranou. Dýni neloupeme, jen ji zbavíme stopky, rozpůlíme, lžící vydlabeme měkkou dužninu se semínky a pevnou dužninu nakrájíme na menší kostky.
V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme okořeněné kostky zvěřiny a zprudka je ze všech stran opečeme. Poté přidáme nakrájenou dýni a vše společně krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a pod poklicí za občasného promíchání zvolna vaříme asi hodinu, až je zvěřina měkká. Nakonec přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a odrhnuté lístky tymiánu, podle chuti dosolíme, promícháme a jen krátce povaříme.
Podáváme s chlebem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.