Suroviny:
- 600 g daňčí kýty bez kosti z mladého kusu
- 3 velké syrové papriky (červená, oranžová a žlutá)
- 2 větší šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- směs zvěřinového koření na pikantní nebo přírodní steak
- sůl
- plocholistá petržel
Postup:
Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na plátky a rozklepeme je na velmi tenkou stejnoměrnou tloušťku. Rozklepané plátky nakrájíme na proužky o rozměrech 6 x 12 cm, z obou stran je osolíme a lehce posypeme kořením. Papriky nakrájíme na tenké proužky, šalotky na měsíčky.
V hluboké pánvi na lžíci rozehřátého oleje dokřupava orestujeme papriky a cibule, lehce posypané kořením a solí. Na proužky zvěřiny klademe orestovanou zeleninu, pevně srolujeme do roládek a zajistíme je párátky. Připravené roládky opékáme v pánvi na zbylém oleji ze všech stran do zlatohnědé barvy.
Opečené roládky posypané nasekanou petrželovou natí podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016