Suroviny:

  • 600 g daňčí nebo jelení kýty či kýty černé zvěře bez kosti
  • 50 g čerstvých špenátových listů
  • 30 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • drcený černý pepř
  • sůl

Postup:

Zvěřinu rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na teflonové pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibulku, přidáme nasekaný česnek, špenátové listy a krátce podusíme. Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře, nalijeme do pánve, snížíme příkon tepla, pánev zakryjeme poklicí a vaječnou směs necháme srazit.

Vychladlou omeletu položíme na plát zvěřiny, srolujeme, ovážeme tenkým provázkem a opečeme ze všech stran na pánvi potřené olejem. Roládu přendáme do pekáče, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a v troubě zvolna pečeme doměkka. Po upečení necháme vychladnout a krájíme na plátky.

Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou a pečivem. Roládu můžeme podávat i teplou s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke zvěřinové roládě Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru