Suroviny:
- 600 g daňčí nebo jelení kýty či kýty černé zvěře bez kosti
- 50 g čerstvých špenátových listů
- 30 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 2 vejce
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- drcený černý pepř
- sůl
Postup:
Zvěřinu rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na teflonové pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibulku, přidáme nasekaný česnek, špenátové listy a krátce podusíme. Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře, nalijeme do pánve, snížíme příkon tepla, pánev zakryjeme poklicí a vaječnou směs necháme srazit.
Vychladlou omeletu položíme na plát zvěřiny, srolujeme, ovážeme tenkým provázkem a opečeme ze všech stran na pánvi potřené olejem. Roládu přendáme do pekáče, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a v troubě zvolna pečeme doměkka. Po upečení necháme vychladnout a krájíme na plátky.
Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou a pečivem. Roládu můžeme podávat i teplou s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016