Suroviny:

  • 1 kg zvěřiny z divočáka (maso na guláš, žebra)
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 menší syrová červená a zelená paprika
  • 1 bílá a červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • hrstka čerstvých tymiánových lístků, strouhanka, mléko, drcený černý pepř, sůl

 

Postup:

Zvěřinu zbavíme tuku a šlach, odblaníme, nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme stát v chladu do druhého dne. Pak mléko slijeme a zvěřinu dvakrát umeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a dobře vymícháme.

Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme na pánvi, přidáme na kostičky nakrájené očištěné papriky a lehce opečeme. Zchladlou směs a čerstvé tymiánové lístky vmícháme ke zvěřině. Podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme šišku, položíme ji do pekáčku, trochu podlijeme vodou, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme zvolna ještě asi hodinu.

Upečenou sekanou z divočáka podáváme teplou s bramborovou kaší, či studenou s pečivem a sterilovanou zeleninou.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K sekané z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru