Suroviny:
- 1 kg zvěřiny z divočáka (maso na guláš, žebra)
- 100 g anglické slaniny
- 1 menší syrová červená a zelená paprika
- 1 bílá a červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- hrstka čerstvých tymiánových lístků, strouhanka, mléko, drcený černý pepř, sůl
Postup:
Zvěřinu zbavíme tuku a šlach, odblaníme, nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme stát v chladu do druhého dne. Pak mléko slijeme a zvěřinu dvakrát umeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a dobře vymícháme.
Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme na pánvi, přidáme na kostičky nakrájené očištěné papriky a lehce opečeme. Zchladlou směs a čerstvé tymiánové lístky vmícháme ke zvěřině. Podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme šišku, položíme ji do pekáčku, trochu podlijeme vodou, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme zvolna ještě asi hodinu.
Upečenou sekanou z divočáka podáváme teplou s bramborovou kaší, či studenou s pečivem a sterilovanou zeleninou.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016