Suroviny:

  • 800 g boku z divočáka bez kosti
  • 300 g plátků irské zadní slaniny
  • 250 g sušených švestek
  • 4 hrušky
  • 1 větší šalotka
  • 300 ml portského
  • zvěřinový vývar
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • směs mletého koření na zvěřinu
  • sůl

 

Postup:

Sušené švestky zalijeme portským a necháme přes noc macerovat. Před použitím je scedíme, portské odložíme stranou. Bok z divočáka rozdělíme na dva díly a každý rozklepeme na plát o rozměrech asi 20 x 25 cm. Z obou stran posypeme mletým kořením, osolíme, poklademe plátky slaniny, ve dvou řadách položíme scezené švestky, pevně stočíme do rolády a ovážeme tenkým provázkem.

V pekáči rozehřejeme máslo s olejem, rolády ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, vložíme opečené rolády, podlijeme portským a vývarem, zakryjeme a v troubě předehřáté na 170 °C zvolna pečeme doměkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby mírně podlijeme vývarem.

Asi 15 minut před koncem pečení přidáme hrušky nakrájené na čtvrtinky a zbavené jádřinců a společně dopečeme doměkka.
Roládu nakrájenou na plátky obložíme pečenými hruškami a přelijeme šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru

    Informace k objednávkám

    POZOR! Poslední objednávky přijímáme v úterý 17. prosince. Objednávky odeslané později budou vyřízeny po novém roce. Děkujeme za pochopení.