Suroviny:

  • 1 kg srnčí kýty bez kosti (šály)
  • 500 g menších mrkví
  • 250 g cukrového hrášku
  • svazek jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • směs celého sušeného divokého koření (bobkový list, jalovec, nové koření, černý pepř, rozmarýn)
  • sůl

Postup:

Šály srnčí kýty z obou stran potřeme česnekem utřeným se solí, srolujeme, ovážeme tenkým provázkem, vložíme do pekáče a přes noc necháme odležet v chladničce.

Druhý den brzy ráno odleželou zvěřinu posypeme divokým kořením, poklademe plátky másla, mírně podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 90 °C zvolna pečeme 4 až 5 hodin. Poté do pekáče přidáme celou očištěnou mrkev, bílé části jarní cibulky a lusky cukrového hrášku. Zeleninu přelijeme výpekem, osolíme, pekáč zakryjeme poklicí a jen krátce pečeme, až je mrkev na skus.

Ke konci pečení poklici odstraníme, teplotu zvýšíme na 160 °C a srnčí kýtu dozlatova dopečeme.
Pomalu pečenou srnčí kýtu s jarní zeleninou podáváme s vařenými bramborami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčí kýtě Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru