Suroviny:
- 600 g zvěřiny z divočáka na pečení,
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
- 1 cibule
- Na mořidlo: 200 ml vody, 100 ml octa, bobkový list, 4 kuličky nového koření, lžička celého černého pepře, sůl
- Na omáčku: 150 ml červeného vína, 200 g vypeckovaných višní (i mražených), 100 g višňového džemu, 5 kostek cukru, větší špetka mleté skořice, lžička citronové kůry, škrobová moučka, citronová šťáva
Postup:
V hrnci svaříme vodu s octem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí. Zvěřinu upravíme do válečku a svážeme potravinovým provázkem tak, aby si zachovala tvar, vložíme ji do hlubší misky, přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, zalijeme prochladlým mořidlem a necháme v chladu do druhého dne odležet. Během této doby můžeme několikrát obrátit. Poté naloženou zvěřinu vložíme do pekáče, podlijeme vodou nebo vývarem a upečeme doměkka.
Zvlášť v kastrolu uvedeme zvolna do varu víno, višně, džem, cukr, skořici a citronovou kůru. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v 50 ml studené vody a krátce povaříme, nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Pečenou zvěřinu nakrájenou na plátky přeléváme omáčkou a podáváme s krupicovými noky.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016