Suroviny:
400 g mufloní plece nebo krku bez kosti
100 g paprikové klobásy
1 cibule
stroužek česneku
1 syrová červená paprika
1 feferonka
3 rajčata
2 lžíce sádla
zvěřinový vývar
200 g zakysané smetany
lžíce hladké mouky
lžička mleté sladké papriky
mletý černý pepř
sůl
Postup:
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi půl hodiny odležet. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme odleželou zvěřinu a zprudka ji ze všech stran opečeme.
Hrnec stáhneme ze sporáku, vsypeme mletou papriku a vše důkladně promícháme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a pod poklicí zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení podle potřeby dolijeme vývar. Před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou feferonku a oloupaná a nasekaná rajčata. Do hrnku se smetanou přidáme mouku a tři lžíce šťávy ze zvěřiny, metličkou prošleháme, vlijeme do hrnce se zvěřinou a za občasného míchání asi 15 minut povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s těstovinami.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.