Suroviny:

  • 750 g mufloní kýty bez kosti
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 1 cibule
  • 1 feferonka
  • 1 citron, 1 pomeranč
  • čerstvý rybíz na ozdobu
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 300 ml sladšího červeného vína
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného perníku
  • 3 lžíce rybízového džemu
  • špetka mleté skořice, mletý pepř, cukr, sůl

 

Postup:

Odblaněné díly mufloní kýty osolíme, opepříme a dáme do misky, posypeme nahrubo nastrouhaným oloupaným zázvorem a nakrájenou cibulí a feferonkou, zalijeme šťávou z půlky citronu a celého pomeranče, rozpuštěným máslem, zakryjeme a necháme v chladu do druhého dne rozležet.

Druhý den rozpálíme v kastrolu olej, naloženou zvěřinu na něm ze všech stran opečeme, přidáme zbylý nálev, trochu podlijeme a zakryté poklicí dusíme v troubě nebo na plotně téměř doměkka.

Pak zvěřinu vyjmeme, šťávu přecedíme, přidáme do ní víno, perník, džem, cukr a skořici, promícháme, uvedeme do varu, vložíme zvěřinu a velmi zvolna vaříme ještě asi 30 minut.

Nakonec podle chuti přisolíme, okyselíme nebo osladíme.

Podáváme s dušenou rýží, zdobíme rybízem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou mufloní kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K mufloní kýtě s rybízem a perníkem Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru