Suroviny:
- 500 g mufloního masa na guláš
- 120 g šunkové klobásy nebo špekáčků
- 50 g slaniny
- 2 středně velké cibule
- 2 syrové barevné papriky
- 2 cibulky s natí
- 2 středně velké syrové brambory
- olej, kmín, mletá sladká nebo pálivá paprika, tymián, mletý pepř, sůl
Postup:
Na rozškvařené slanině zpěníme v kastrolu drobně nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájenou zvěřinu a ze všech stran opečeme. Osolíme, opeříme, přidáme kmín, mletou papriku, tymián, promícháme a podlijeme vývarem.
Pod poklicí zvolna dusíme asi hodinu, až je zvěřina téměř měkká. Tehdy přidáme na kostky nakrájené brambory a dusíme ještě asi 10 minut.
Zvlášť na pánvi na lžičce oleje osmahneme nakrájenou uzeninu, papriky a naťovou cibulku. Vsypeme ke zvěřině a ještě chvíli společně podusíme.
Podáváme s chlebem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016