Suroviny:

  • 500 g mufloní kýty nebo plece bez kosti
  • 120 g šunkové klobásy nebo špekáčků
  • 50 g slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • 2 syrové barevné papriky
  • 2 cibulky s natí
  • 2 středně velké syrové brambory
  • olej, kmín, mletá sladká nebo pálivá paprika, tymián, mletý pepř, sůl

 

Postup:

Na rozškvařené slanině zpěníme v kastrolu drobně nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájenou zvěřinu a ze všech stran opečeme. Osolíme, opeříme, přidáme kmín, mletou papriku, tymián, promícháme a podlijeme vývarem.

Pod poklicí zvolna dusíme asi hodinu, až je zvěřina téměř měkká. Tehdy přidáme na kostky nakrájené brambory a dusíme ještě asi 10 minut.

Zvlášť na pánvi na lžičce oleje osmahneme nakrájenou uzeninu, papriky a naťovou cibulku. Vsypeme ke zvěřině a ještě chvíli společně podusíme.

Podáváme s chlebem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou mufloní plec nebo kýtu bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru