Suroviny:

  • 750 g mufloní plece bez kosti

  • 100 g libové staročeské slaniny

  • 100 g paprikové klobásy

  • 2 cibule

  • 1 syrová červená paprika

  • nať z hladkolisté petržele

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • lžička oleje

  • lžíce instantní světlé jíšky

  • 6 mletých jalovčinek, 1/2 lžičky sušené saturejky, 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře, sůl

 

Postup:

Odblaněnou mufloní plec rozdělíme na osm porcí, osolíme, opepříme, vetřeme mleté jalovčinky a vložíme do misky. Pokropíme citronovou šťávou a necháme v chladu několik hodin rozležet.

V kastrolu na rozpáleném oleji dorůžova opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme rozleželou zvěřinu a necháme ze všech stran zatáhnout. Potom podlijeme vodou nebo vývarem, okořeníme saturejkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.

Ke konci přidáme jíšku, na kolečka nakrájenou klobásu a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Promícháme a společně ještě několik minut podusíme.

Podáváme s těstovinami, na talíři zdobíme petrželovou natí.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou mufloní plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru