Suroviny:
- 750 g mufloní plece bez kosti
- 100 g libové staročeské slaniny
- 100 g paprikové klobásy
- 2 cibule
- 1 syrová červená paprika
- nať z hladkolisté petržele
- 2 lžíce citronové šťávy
- lžička oleje
- lžíce instantní světlé jíšky
- 6 mletých jalovčinek, 1/2 lžičky sušené saturejky, 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře, sůl
Postup:
Odblaněnou mufloní plec rozdělíme na osm porcí, osolíme, opepříme, vetřeme mleté jalovčinky a vložíme do misky. Pokropíme citronovou šťávou a necháme v chladu několik hodin rozležet.
V kastrolu na rozpáleném oleji dorůžova opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme rozleželou zvěřinu a necháme ze všech stran zatáhnout. Potom podlijeme vodou nebo vývarem, okořeníme saturejkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.
Ke konci přidáme jíšku, na kolečka nakrájenou klobásu a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Promícháme a společně ještě několik minut podusíme.
Podáváme s těstovinami, na talíři zdobíme petrželovou natí.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016