Suroviny:

  • 800 g daňčího hřbetu bez kosti
  • 300 g směsi lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, brusinky)
  • 30 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • špetka chilli
  • šťáva z 1 pomeranče a 1/2 citronu
  • drcený černý pepř, sůl

 

Postup:

Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.

Pak je na rozpálené pánvi vytřené olejem zprudka z obou stran opečeme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme asi na 5 minut péci do trouby vyhřáté na 150 °C. Do pánve přidáme máslo, med, citronovou a pomerančovou šťávu a podle chuti chilli. Uvedeme do varu a vmícháme ovoce, které jen velmi krátce prohřejeme.

Steaky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou s lesním ovocem.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný dančí hřbet bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru