Suroviny:
- 800 g daňčího hřbetu bez kosti
- 300 g směsi lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, brusinky)
- 30 g másla
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- špetka chilli
- šťáva z 1 pomeranče a 1/2 citronu
- drcený černý pepř, sůl
Postup:
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.
Pak je na rozpálené pánvi vytřené olejem zprudka z obou stran opečeme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme asi na 5 minut péci do trouby vyhřáté na 150 °C. Do pánve přidáme máslo, med, citronovou a pomerančovou šťávu a podle chuti chilli. Uvedeme do varu a vmícháme ovoce, které jen velmi krátce prohřejeme.
Steaky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou s lesním ovocem.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016