Suroviny:

  • 800 g srnčí kýty bez kosti (šál)
  • 2 velká jablka
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g medových perníčků
  • 600 ml brusinkového cideru
  • 50 g másla
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • svazek čerstvého tymiánu
  • směs jemně mletého koření na zvěřinu
  • sůl

Postup:

Důkladně odblaněnou srnčí kýtu prořízneme na plát, přes dvojitou potravinovou fólii naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením.
Brusinky zalijeme ciderem, a necháme je nabobtnat. Oloupaná jablka zabavená jádřinců nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme polovinu másla a za stálého míchání krátce podusíme. Odstavíme z plotny, necháme zchladnout, přidáme scezené brusinky a rozdrobené perníčky a promícháme.
Na plát zvěřiny navrstvíme náplň, pevně stočíme do rolády a po obvodu zajistíme tenkým provázkem. V pekáči na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, přidáme snítky tymiánu, podlijeme ciderem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme.
Upečenou roládu vyndáme z pekáče, zakryjeme alobalem a uchováme ji v teple. Do pekáče přidáme zbylé máslo a cider a krátce povaříme.

Velikonoční srnčí roládu krájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru