Suroviny:

na špízy:

  • 500 g srnčí svíčkové
  • 150 g tenkých dlouhých plátků anglické slaniny
  • čerstvý ananas
  • 2 středně velké červené cibule
  • lžíce olivového oleje

na marinádu:

  • 100 ml sladké barbecue omáčky
  • 100 ml sladké chilli omáčky
  • 100 ml ananasového džusu
  • lžíce třtinového cukru
  • lžíce rýžového octa
  • lžička sezamového oleje
  • 2 najemno nastrouhané stroužky česneku

Postup:

Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.

Očištěný ananas nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Svíčkovou vyndáme z marinády a každý špalík pevně zabalíme do plátku slaniny. Na špejle střídavě napichujeme kostku ananasu, špalík svíčkové se slaninou a plátek cibule. Takto připravené špízy grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem celkem asi 5 až 8 minut.

Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
Srnčí špízy s ananasem podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí panenku Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru