Suroviny:
na špízy:
- 500 g srnčí svíčkové
- 150 g tenkých dlouhých plátků anglické slaniny
- čerstvý ananas
- 2 středně velké červené cibule
- lžíce olivového oleje
na marinádu:
- 100 ml sladké barbecue omáčky
- 100 ml sladké chilli omáčky
- 100 ml ananasového džusu
- lžíce třtinového cukru
- lžíce rýžového octa
- lžička sezamového oleje
- 2 najemno nastrouhané stroužky česneku
Postup:
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.
Očištěný ananas nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Svíčkovou vyndáme z marinády a každý špalík pevně zabalíme do plátku slaniny. Na špejle střídavě napichujeme kostku ananasu, špalík svíčkové se slaninou a plátek cibule. Takto připravené špízy grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem celkem asi 5 až 8 minut.
Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
Srnčí špízy s ananasem podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.