
Suroviny:
600 g srnčí zvěřiny bez kosti (kýta, plec)
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
1 citron
8 lžic strouhaného perníku
250 ml červeného vína
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 lžíce švestkových povidel
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce oloupaných mandlí
drcené divoké koření, sůl
Postup:
V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.
Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Poté přidáme na kostky nakrájenou srnčí zvěřinu.
Osolíme, okořeníme, zalijeme vínem a dusíme doměkka.
Na závěr přidáme povidla, strouhaný perník a mandle, mírně podlijeme a zvolna povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.


Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016