Suroviny:

  • 600 g srnčí zvěřiny bez kosti (kýta, plec)

  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

  • 1 cibule

  • 1 citron

  • 8 lžic strouhaného perníku

  • 250 ml červeného vína

  • 2 lžíce oleje

  • 2 lžíce másla

  • 2 lžíce švestkových povidel

  • 1 lžíce krystalového cukru

  • 1 lžíce oloupaných mandlí

  • drcené divoké koření, sůl

 

Postup:

V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.

Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Poté přidáme na kostky nakrájenou srnčí zvěřinu.

Osolíme, okořeníme, zalijeme vínem a dusíme doměkka.

Na závěr přidáme povidla, strouhaný perník a mandle, mírně podlijeme a zvolna povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí plec nebo kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru