Suroviny:
- 500 g srnčí plece bez kosti
- 10 sušených švestek
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- láhev černého 10º piva
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru, nastrouhaný tmavý chléb, kadeřavá petrželka, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, lžička mletého růžového pepře, sůl
Postup:
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem, jemně nasekaným česnekem a ještě lehce opečeme. Opečenou zvěřinu opepříme a osolíme, podlijeme částí piva a zvolna dusíme doměkka.
Během dušení podle potřeby podléváme pivem a občas promícháme. K téměř měkké zvěřině přidáme švestky, nastrouhaný chléb, tymián, zbytek piva a dusíme, až je zvěřina zcela měkká. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Podáváme s krupicovými noky nebo s těstovinami.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016