Suroviny:

  • 500 g srnčí plece bez kosti
  • 10 sušených švestek
  • 1 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • láhev černého 10º piva
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru, nastrouhaný tmavý chléb, kadeřavá petrželka, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, lžička mletého růžového pepře, sůl

 

Postup:

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem, jemně nasekaným česnekem a ještě lehce opečeme. Opečenou zvěřinu opepříme a osolíme, podlijeme částí piva a zvolna dusíme doměkka.

Během dušení podle potřeby podléváme pivem a občas promícháme. K téměř měkké zvěřině přidáme švestky, nastrouhaný chléb, tymián, zbytek piva a dusíme, až je zvěřina zcela měkká. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Podáváme s krupicovými noky nebo s těstovinami.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčí pleci na pivu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru

    Informace k objednávkám

    POZOR! Poslední objednávky přijímáme v úterý 17. prosince. Objednávky odeslané později budou vyřízeny po novém roce. Děkujeme za pochopení.