Suroviny:

  • 4 – 6 silnějších plátků srnčí kýty

  • sáček mražené zeleniny se žampiony

  • sklenice zeleninové směsi Moravanka

  • 100 g kečupu

  • 1 cibule

  • lžíce plnotučné hořčice

  • olej, mletý pepř, sůl

 

Postup:

V hrnci na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme naklepané, opepřené a osolené plátky srnčí kýty potřené hořčicí a orestujeme je z obou stran, aby se zvěřina „zatáhla“.

Přidáme zeleninu, Moravanku i s nálevem (místo ní můžeme použít též skleničku hub zavařených v octovém nálevu) a zalijeme kečupem. Zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru