![](https://prodej-zveriny.cz/wp-content/uploads/2021/02/12-srnci-kyta-na-zelenine_WEB-1536x1022-min.jpg)
Suroviny:
- 4 – 6 silnějších plátků srnčí kýty
- sáček mražené zeleniny se žampiony
- sklenice zeleninové směsi Moravanka
- 100 g kečupu
- 1 cibule
- lžíce plnotučné hořčice
- olej, mletý pepř, sůl
Postup:
V hrnci na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme naklepané, opepřené a osolené plátky srnčí kýty potřené hořčicí a orestujeme je z obou stran, aby se zvěřina „zatáhla“.
Přidáme zeleninu, Moravanku i s nálevem (místo ní můžeme použít též skleničku hub zavařených v octovém nálevu) a zalijeme kečupem. Zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
![Srnec_kyta](https://prodej-zveriny.cz/wp-content/uploads/2020/11/Srnec_kyta-1.png)
- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016