Suroviny:

  • srnčí kýta
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • malá meruňková zavařenina
  • lžíce sádla
  • 300 ml růžového vína
  • špetka chilli koření nebo lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžičky divokého koření, 1/4 lžičky mleté skořice, sůl

 

Postup:

Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne.

V pekáči rozpustíme sádlo, společně s cibulí na něm rozleželou zvěřinu opečeme ze všech stran, přidáme džem, chilli a skořici, podlijeme částí vína, zakryjeme poklicí a zvolna pečeme doměkka. Asi po hodině pekáč odklopíme, kýtu podlijeme zbytkem vína a dopečeme. Omáčku protřeme sítem nebo rozmixujeme.

Podáváme s bramborovými špalíky nebo s dušenou rýží.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčí kýtě na víně Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru