Suroviny:

  • 600 g srnčího hřbetu bez kosti

na marinádu:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • lžíce třtinového cukru
  • lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • lžička najemno nastrouhaného zázvoru

na salát:

  • 400 g polníčku
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 červená cibule

Postup:

Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a metličkou prošleháme, až se cukr rozpustí; polovinu marinády si odložíme na salát. Důkladně odblaněný srnčí hřbet rozdělíme na špalíky asi 12 cm dlouhé, ze všech stran je vydatně potřeme zbylou marinádou a odložíme alespoň na 4 hodiny do chladničky. Před grilováním vyndáme z chladničky a necháme dojít na pokojovou teplotu.

Na rozpáleném grilu opékáme podle požadavku na propečení z každé strany asi 4 minuty, necháme krátce odpočinout a pak nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře rozprostřeme opraný polníček, poklademe rozpůlenými rajčaty a plátky cibule, pokapeme odloženou marinádou a navrch položíme plátky grilovaného hřbetu.

Podáváme se světlým či tmavým toustovým chlebem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný srnčí hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčímu hřbetu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru