Suroviny:

na rolovanou krkovici:

  • 800 g krkovice z divočáka bez kosti
  • 70 g slaniny
  • 1 malá šalotka
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce medové hořčice
  • 3 bobkové listy
  • lžíce celého koření (nové koření, jalovec, černý pepř)
  • čerstvě mletý citronový pepř
  • sůl

na medovou mrkev:

  • 900 g barevné mrkve (oranžová, žlutá a fialová)
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý citronový pepř
  • sůl

Krkovici prokrojíme na plát, z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme medovou hořčicí, pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. V pekáčku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme olej, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a jen velmi krátce orestujeme, vložíme srolovanou krkovici a ze všech stran ji zprudka opečeme. Mírně podlijeme vodou, přidáme celé koření, zakryjeme a v troubě předehřáté na 190 °C zvolna pečeme doměkka; podle potřeby průběžně podléváme.

Mrkve oloupeme, nakrájíme na větší hranolky, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme. Ochucenou mrkev vsypeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut do změknutí. Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme med, metličkou prošleháme, vsypeme upečenou mrkev a promícháme. Nakonec posypeme čerstvými lístky tymiánu.

Rolovanou krkovici s medovou mrkví podáváme s vařenými bramborami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke krkovici z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru