Suroviny:
- 900 g srnčího hřbetu bez kosti
- 100 g nesolených kešu ořechů
- 2 červené papriky
- 4 stroužky česneku
- svazek jarní cibulky
- lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce hoisin omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- lžíce sladké sójové omáčky
- lžíce rýžového octa
- lžička sezamového oleje
- čerstvě mletý citronový pepř
- sůl
Postup:
Srnčí hřbet nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky, opepříme, osolíme a promícháme. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej. Po částech na něm ze všech stran dozlatova opečeme okořeněnou kousky zvěřiny a odložíme je stranou. Do pánve vsypeme papriku nakrájenou na kousky a restujeme ji dokřupava asi 3 minuty. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme, jen co se rozvoní.
Do misky vlijeme 150 ml studené vody, přidáme hoisin a sójovou omáčku, med, rýžový ocet, sezamový olej a nastrouhaný zázvor a metličkou důkladně prošleháme, až se všechny suroviny spojí.
K orestované zelenině vrátíme opečenou zvěřinu, zalijeme připravenou studenou omáčkou a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.
Nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku a nasucho opražené kešu ořechy a jen v pánvi promícháme.
Podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.
- AKCE!
- AKCE!
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.