Suroviny:
na grilovanou zvěřinu:
- 6 kusů srnčí panenské svíčkové (ze 3 kusů srnčího)
- slunečnicový olej
- směs zvěřinového koření na pikantní steak
- hrubozrnná sůl
na omáčku:
- 250 g čerstvých ostružin
- 200 ml červeného vína
- 100 g krupicového cukru
- 100 ml vody
- lžička dijonské hořčice
- lžička škrobu
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 5 jalovčinek
- 1 bobkový list
- sůl
Postup:
Odblaněné panenské svíčkové potřeme olejem, posypeme kořením a necháme asi 30 minut odležet. Odleželé svíčkové grilujeme na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi potřené olejem z každé strany asi 2 až 3 minuty. Poté je zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Solíme až před podáváním.
Do malého kastrůlku vlijeme vodu, vsypeme cukr a rozvaříme. Pak přidáme ostružiny, rozmarýn a celé koření a zvolna povaříme, až se ostružiny rozvaří. Vše propasírujeme přes středně husté síto. K ostružinovému rozvaru vlijeme víno, přidáme hořčici, metličkou důkladně prošleháme a povaříme, až se alkohol odpaří. Nakonec zahustíme lžičkou škrobu rozmíchanou ve lžíci studené vody a naposledy krátce povaříme do zhoustnutí, dochutíme solí.
Grilovanou srnčí panenskou svíčkovou podáváme s ostružinovou omáčkou a jemnými krupicovými noky.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
- AKCE!
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.