Suroviny:

  • 1 kg krkovice z divočáka bez kosti
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 4 lžíce sherry
  • 2 lžíce sušených brusinek a petrželové natě

Na marinádu:

  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • lžička worcestrové omáčky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • vrchovatá lžíce drcených jalovčinek
  • 2 lžičky cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky
  • drceného pepře
  • špetka chilli papriky

Postup:

V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Krkovici z divočáka omyjeme, osušíme a odblaníme. Slaninu nakrájíme na klínky, které smočíme v připravené marinádě a krkovici jimi prošpikujeme. Zbylou marinádou zvěřinu důkladně potřeme a necháme rozležet v chladu do druhého dne.

Druhý den rozleželou zvěřinu vyjmeme, na olejem potřené pánvi opečeme ze všech stran a přendáme do pekáčku. Přidáme zbylou marinádu, sherry, jemně nasekanou cibuli, brusinky a petrželku, zakryjeme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K sekané z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru