Suroviny:
- 1 kg krkovice z divočáka bez kosti
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 4 lžíce sherry
- 2 lžíce sušených brusinek a petrželové natě
Na marinádu:
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- lžička worcestrové omáčky
- 2 utřené stroužky česneku
- vrchovatá lžíce drcených jalovčinek
- 2 lžičky cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky
- drceného pepře
- špetka chilli papriky
Postup:
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Krkovici z divočáka omyjeme, osušíme a odblaníme. Slaninu nakrájíme na klínky, které smočíme v připravené marinádě a krkovici jimi prošpikujeme. Zbylou marinádou zvěřinu důkladně potřeme a necháme rozležet v chladu do druhého dne.
Druhý den rozleželou zvěřinu vyjmeme, na olejem potřené pánvi opečeme ze všech stran a přendáme do pekáčku. Přidáme zbylou marinádu, sherry, jemně nasekanou cibuli, brusinky a petrželku, zakryjeme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016