Suroviny:

  • mufloní plec bez kosti (nejlépe z mladého kusu)
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • olivový olej
  • lžíce sušeného dobromyslu, 1/2 lžičky tymiánu, drcený černý pepř, sůl

 

Postup:

Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Silnější alobal na pečení rozprostřeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče, potřeme olejem a položíme na něj připravenou mufloní plec.

Přidáme na kolečka nakrájené cibule, na proužky nakrájenou papriku a plátky česneku. Nakonec posypeme dobromyslem a tymiánem. Alobal pevně uzavřeme a v předehřáté troubě zvěřinu pečeme doměkka.

Podáváme s bramborami pečenými ve slupce.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou mufloní plec Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K mufloní pleci v alobalu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru