Suroviny:
- mufloní plec bez kosti (nejlépe z mladého kusu)
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- olivový olej
- lžíce sušeného dobromyslu, 1/2 lžičky tymiánu, drcený černý pepř, sůl
Postup:
Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Silnější alobal na pečení rozprostřeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče, potřeme olejem a položíme na něj připravenou mufloní plec.
Přidáme na kolečka nakrájené cibule, na proužky nakrájenou papriku a plátky česneku. Nakonec posypeme dobromyslem a tymiánem. Alobal pevně uzavřeme a v předehřáté troubě zvěřinu pečeme doměkka.
Podáváme s bramborami pečenými ve slupce.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016