Suroviny:

  • 700 g mufloní kýty bez kosti
  • 100 g slaniny
  • 3 štíhlé sterilované okurky
  • 1 syrová červená paprika
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce sádla
  • lžíce másla
  • zvěřinový vývar na podlévání
  • směs mletého zvěřinového koření
  • sůl

Postup:

Slaninu nakrájíme na hranolky, papriku na silné proužky, okurky necháme vcelku. Odblaněnou kýtu prošpikujeme slaninou, paprikou a okurkami a tenkým provázkem pevně svážeme do válečku.Osolíme, posypeme zvěřinovým kořením a v pekáčku ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 200 ºC pečeme téměř doměkka.Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec dopečeme asi 15 minut bez poklice. Upečenou zvěřinu odložíme stranou, šťávu zjemníme máslem.

Mufloní pečínku nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s tarhoňou.

 

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný mufloní hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K muflonímu masu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru