Suroviny:
- 700 g mufloní kýty bez kosti
- 100 g slaniny
- 3 štíhlé sterilované okurky
- 1 syrová červená paprika
- 1 šalotka
- 2 lžíce sádla
- lžíce másla
- zvěřinový vývar na podlévání
- směs mletého zvěřinového koření
- sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme na hranolky, papriku na silné proužky, okurky necháme vcelku. Odblaněnou kýtu prošpikujeme slaninou, paprikou a okurkami a tenkým provázkem pevně svážeme do válečku.Osolíme, posypeme zvěřinovým kořením a v pekáčku ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 200 ºC pečeme téměř doměkka.Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec dopečeme asi 15 minut bez poklice. Upečenou zvěřinu odložíme stranou, šťávu zjemníme máslem.
Mufloní pečínku nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s tarhoňou.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.