Suroviny:

  • 1 kg mufloního hřbetu bez kosti
  • 400 ml červeného vína
  • 300 g malých žampionů
  • 1 velká mrkev
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 5 jalovčinek
  • snítka čerstvého tymiánu
  • lžíce rajčatového protlaku
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • vrchovatá lžíce hladké mouky
  • mleté zvěřinové koření
  • sůl

Postup:

Odblaněný mufloní hřbet osušíme, nakrájíme na velké špalíky, ze všech stran osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V litinovém kastrolu rozehřejeme olej s máslem a okořeněné špalíky zvěřiny na něm ze všech stran zprudka opečeme, odložíme stranou.

Do kastrolu vsypeme nadrobno nakrájenou mrkev a celé koření a restujeme, až mrkev změkne. Pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, krátce orestujeme, přidáme na plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme, jen co se rozvoní. Vmícháme rajčatový protlak a mouku a osmahneme. Zalijeme vínem, dobře promícháme a nakonec vložíme odloženou opečenou zvěřinu, rozpůlené žampiony a snítku čerstvého tymiánu. Zvěřina by měla být jen těsně nad hladinou omáčky. Pokud je omáčky málo, přilijeme zvěřinový vývar. Zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme doměkka 2 až 3 hodiny. Zvěřina by se měla po upečení téměř rozpadat.

Podáváme s jemnou bramborovou kaší.

 

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný mufloní hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K muflonímu masu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru