Suroviny:

  • 800 g žeber z divočáka bez kosti
  • 800 ml kokosového mléka
  • 100 g massaman kari pasty
  • 100 g pražených nesolených arašídů
  • 6 malých brambor typu A
  • 1 šalotka
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • lžíce bramborového škrobu
  • lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky tamarindové pasty
  • sůl

 

Postup:

Žebra z divočáka zbavíme téměř veškerého sádla. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce restujeme. Poté přidáme kari pastu, třtinový cukr a asi 100 ml kokosového mléka a za stálého míchání restujeme několik minut, až se pasta rozvoní. Vlijeme zbytek kokosového mléka, metličkou dobře prošleháme a krátce povaříme. Do kari základu vložíme žebra, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 160 °C zvolna pečeme 2 až 3 hodiny. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na čtvrtiny a zakryté dále zvolna pečeme asi 30 minut. Měkká žebra vyndáme a pomocí dvou vidliček je roztrháme na jednotlivá vlákna. Do kari přidáme tamarindovou pastu a škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody, metličkou prošleháme a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, vrátíme natrhaná žebra, vsypeme arašídy, promícháme a nezakryté zvolna dopékáme asi 20 minut.

Kari s trhanými žebry podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K sekané z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru