Před vlastní úpravou si uvědomme, že zvěřina vyžaduje především kvůli nízkému obsahu tuku nejen odlišnou úpravu proti ostatnímu masu (špikování), ale i odlišný způsob podávání a kombinace s přílohami. Nesnažme se tedy vnutit strávníkům např. bažanta upraveného s knedlíkem a zelím jako oblíbené vepřové :-).

Jako přílohu podáváme ke zvěřině: rýži, brambory v různé úpravě (např. krokety, hranolky, brambory americké, opečené ,vařené, jemný bramborový knedlík), jemné knedlíky houskové, jemné pečivo ( slané rohlíčky, houstičky atd. )

Pokrmy ze zvěřiny vždy doplňujeme kompoty, z nichž upozorňujeme na brusinkový, broskvový, dušená jablíčka, hruškový, meruňkový. Výborné jsou i džemy a zavařeniny např. brusinková, šípková, malinová i z černého rybízu. Doplňkem mohou být různé druhy zeleninových salátů.

Z nápojů se ke zvěřině hodí nejlépe vína, ovocné a vinné mošty.

Poznámka: veškeré druhy zvěřiny (jelení, dančí, mufloní, černá i srnčí, zajíc bažant na objednání) včetně všech ingrediencí, jsou k dostání v naší registrované prodejně.

Sdílet
nahoru