Suroviny:
- maso na guláš z Jelena lesního
- 50 g anglické slaniny
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžíce sádla
- krajíc chleba
- lžíce sladké mleté
- papriky
- lžička pálivé mleté papriky
- majoránka, mletý pepř, sůl
Postup:
Na sádle a na kostičky nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájenou zvěřinu a lehce osmahneme.
Pak posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, podlijeme zvěřinovým vývarem nebo vodou, mírně osolíme, opepříme a pod poklicí podusíme téměř doměkka. Poté přidáme rozdrobenou střídku chleba a zvolna dovaříme doměkka.
Guláš podle potřeby dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s chlebem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016