Suroviny:

  • maso na guláš z Jelena lesního
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce sádla
  • krajíc chleba
  • lžíce sladké mleté
  • papriky
  • lžička pálivé mleté papriky
  • majoránka, mletý pepř, sůl

Postup:

Na sádle a na kostičky nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájenou zvěřinu a lehce osmahneme.

Pak posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, podlijeme zvěřinovým vývarem nebo vodou, mírně osolíme, opepříme a pod poklicí podusíme téměř doměkka. Poté přidáme rozdrobenou střídku chleba a zvolna dovaříme doměkka.

Guláš podle potřeby dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou a necháme krátce přejít varem.

Podáváme s chlebem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné jelení maso na guláš Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru