
Suroviny:
- srnčí hřbet s kostí
- 50 ml olivového oleje
- 2 lžíce koňaku
- 2 lžíce citronové šťávy
- lžička drcených jalovčinek
- lžička drceného barevného pepře
- sůl
Postup:
Srnčí hřbet vykostíme, odblaníme a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi osm centimetrů. Nakrájenou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, posypeme drcenými jalovčinkami a pepřem, zalijeme koňakem, citronovou šťávou a olejem.
V míse promícháme tak, aby kousky zvěřiny byly stejnoměrně obalené v koření, zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici několik hodin rozležet. Pak zvěřinu napíchneme na kovové grilovací jehly a zvolna ze všech stran opečeme na grilu.
Podáváme s restovanými bramborami nebo s pečivem.

- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016