Suroviny:

  • srnčí hřbet s kostí
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce koňaku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • lžička drcených jalovčinek
  • lžička drceného barevného pepře
  • sůl

 

Postup:

Srnčí hřbet vykostíme, odblaníme a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi osm centimetrů. Nakrájenou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, posypeme drcenými jalovčinkami a pepřem, zalijeme koňakem, citronovou šťávou a olejem.

V míse promícháme tak, aby kousky zvěřiny byly stejnoměrně obalené v koření, zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici několik hodin rozležet. Pak zvěřinu napíchneme na kovové grilovací jehly a zvolna ze všech stran opečeme na grilu.

Podáváme s restovanými bramborami nebo s pečivem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný srnčí hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke grilovanému srnčímu hřbetu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru